Кламер БГ - Новини: Трима отиват на съд заради побоя над Слави Ангелов

Трима отиват на съд заради побоя над Слави Ангелов

България

|
Ср, 23 Дек 2020г. 15:56ч.
Трима отиват на съд заради побоя над Слави Ангелов

Трима души отиват на съд заради побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщиха от прокуратурата. Главният редактор на "168 часа" бе нападнат в близост до дома си в края на март. Журналистът бе удрян с метални прътове и имаше сериозни наранявания.

Няколко седмици по-късно прокураутрата обяви, че са арестувани заподозрени по случая. Главният прокурор Иван Гешев нарече нападението срещу Ангелов атентат срещу държавата. Той обясни, че атантатът е поръчан "отвън", а целта му е дестабилизация на държавата. Сред намерените на мястото на побоя доказателства бе угарка от цигара с ДНК по нея.

Обвиняемите са Бисер Митрев и братята Георги и Никола Асенови. Разследващите твърдят, че намерената на място ДНК е на Митрев.

"Основната версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, в момента се укриват по други досъдебни производства", обясни главният прокурор в края на април.

Оттогава разследващите не са говорили за поръчител. Сегашното дело е само срещу изпълнителите. Според прокуратурата Ангелов е бил пребит от трима души, които са извършили престъплението срещу пари. В съобщението им пише, че тримата обвиняеми "през периода от януари 2019 г. до 23 април 2020 г. са се сговорили да вършат на територията на страната престъпления – нанасяне на телесни повреди, с цел имотно облагодетелстване". Те имат и друго обвинение – за държане на наркотици.

Двама от обявиняемите и в момента са в ареста. Третията бе освободен срещу гаранция.

mediapool.bg