Кламер БГ - Новини: Три имунизационни пункта в София ще работят до 23 ч., а един ще е денонощен

Три имунизационни пункта в София ще работят до 23 ч., а един ще е денонощен

България

|
Ср, 26 Май 2021г. 15:00ч.
Три имунизационни пункта в София ще работят до 23 ч., а един ще е денонощен

Три имунизационни пункта в София ще работят до 23 ч., а един ще е денонощен

Считано от 25 май три имунизационни пункта в София ще са с удължено работно време до 23 часа, а един ще е денонощен, става ясно от съобщения на Столичната регионална здравна инспекция и лечебните заведения. Целта е да се осигури по-голяма възможност за ваксинация срещу Covid-19 на работещите граждани.

Съгласно новия график в

УМБАЛ "Александровска" ЕАД ще работят от 18:00 до 23:00 часа в работни дни - 1 стол;

УМБАЛ "Царица Йоанна"-ИСУЛ ЕАД ще работят от 18:00 до 23:00 часа в работни дни - 1 стол;

УМБАЛ "Н.И. Пирогов" ЕАД ще работят от 18:00 до 23:00 часа в работни дни - 1 стол;

УМБАЛ "Св. Иван Рилски" ЕАД ще работят от 00:00 до 23:59 часа - 1 стол.

От "Пирогов" съобщиха, че всеки делничен ден до 23:00 ч. ваксинационният екип във фургона пред главния вход на болницата ще очаква всички желаещи, които нямат възможност да се имунизират в работно време. "Пирогов" разполага с количества от ваксините на Pfizer/BioNTech, Moderna и Oxford/AstraZeneca и при наличие на достатъчно желаещи всяка от тях ще бъде използвана. През деня няколко ваксинационни зони продължават да работят без почивен ден от 08:30 до 17:30 часа. С приоритет са възрастните и хората с хронични заболявания. В двата пункта в МЦ "Н.И.Пирогов" се поставя и новата еднодозова ваксина на Janssen.

В "Александровска" един от ваксинационните пунктове също вече работи с удължено работно време до 23ч., за хора, които нямат възможност да се имунизират в рамките на работния ден. Останалите пунктове работят без прекъсване всеки ден от седмицата от 9.00 до 17.00ч. Налични са ваксини на AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna и Janssen. С предимство се ваксинират възрастните хора и хората с хронични заболявания.

На сайта на болница "Царица Йоанна"-ИСУЛ няма информация за организация на имунизационния пункт до 23 часа.

Кабинетът за ваксинации срещу Covid-19 на болница "Св. Иван Рилски" отново става денонощен. Осигурени са Pfizer/BioNTech, Moderna и Oxford/AstraZeneca ваксини. Предварително записване не е необходимо.

През деня (8:00 -16:00 часа) кабинетът ще продължи приоритетно да ваксинира хора над 60 години, както и такива, които са диспансеризирани със следните заболявания: исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания, онкологични заболявания.

mediapool.bg