Кламер БГ - Новини: Три деца са арестувани за убийство заради шише ракия

Три деца са арестувани за убийство заради шише ракия

България

|
Ср, 04 Ян 2023г. 08:44ч.
Три деца са арестувани за убийство заради шише ракия

снимка БГНЕС

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на трима непълнолетни, които са заподозрени за убийството на 59-годишен мъж от видинското село Гъмзово. Разследващите твърдят, че причината е скандал за шише ракия.

"Според разследващите органи, причината е била шише ракия, което те са закупили от убития и не са я харесали. Причината е била, че не е била хубава, върнали са я, човекът им върнал парите", разказва кметът на село Гъмзово Венизел Флоров пред Нова тв.

Въпреки това е възникнал скандал, а убийството на мъжа е извършено по особено жесток начин, съобщиха на брифинг от полицията и прокуратурата.

"За извършеното тежко престъпление са установени и задържани 3 лица. Повдигнати са обвинения за извършено убийство. Днес ще бъде внесено искане за мярка "задържане под стража", която да бъде разгледана от Окръжния съд във Видин.

"Причина за престъплението е злоупотреба и употреба на алкохол", съобщи Владислав Влашев, който е говорител на прокуратурата във Видин, цитиран от БГНЕС.

Има и четвърти замесен, който е 10-годишно момче. То не се намира в ареста, а е под полицейска закрила.

Тялото на 59-годишния мъж беше открито в безжизнено състояние в двора на къщата му.

"Според разследващите органи той е бит, ритан с твърд предмет с чупена долна и горна челюст, череп, разкъсани устни", разказва кметът. Младежите са известни на полицията, защото са уличавани в дребни кражби.

mediapool.bg