Кламер БГ - Новини: Тошко Йорданов нарече Радан Кънев "боклук"

Тошко Йорданов нарече Радан Кънев "боклук"

България

|
Вт, 14 Септ 2021г. 15:54ч.
Тошко Йорданов нарече Радан Кънев "боклук"

Тошко Йорданов нарече Радан Кънев

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов нарече в Туитър евродепутата от "Демократична България" Радан Кънев "боклук". Конкретният повод за поведението на Йорданов е изразената от Кънев позиция пред Европейския парламент за ниския процент ваксинирани в България.

"Острите, дори груби, негативни реакции срещу позицията ми не са неочаквани. Моята работа обаче не е да се харесвам на всеки (дори и на зам.-председателя на доскоро най-голямата партия), а да бъда полезен, доколкото мога. У нас умират хора - наши близки, роднини, колеги, съседи. Умират, защото са неваксинирани. Жертви на безотговорна пропаганда и страхлив популизъм. И аз ще продължа да правя каквото е по силите ми, процентът ваксинирани и защитени хора да се увеличи", каза Кънев по повод реакцията на Тошко Йорданов.

В понеделник евродепутатът призова ЕС да се намеси заради ниския процент ваксинирани в България.

ИТН са твърдо "против" задължителната ваксинация. Преди седмица Тошко Йорданов внесе законопроект, с който да забрани в аванс на здравния министър да въвежда задължителна ваксинация срещу Covid-19. Така партията се позиционира твърдо в борба за антиваксърския вот, за който се борят и крайните националисти от "Възраждане".

Особено любопитни са част от аргументите към законопроекта. В тях е записано, че "ред експерти предупреждават за възможността от активиране на автоимунни и ракови заболявания" като дългосрочен ефект от ваксинацията. Не е известно, които са тези "ред експерти", защото нито един от тях не е цитиран.

Единственият известен експерт, който е говорил за неясен потенциален онкогенен ефект от РНК-ваксините, е доц. Атанас Мангъров, който бе изловен в лъжа от собствената си болница за ваксинираните. В Западна Европа и САЩ експертният разговор е, че същата РНК-технология е бъдещето на лечението на раковите заболявания.

Конфликтът между "Демократична България" и ИТН за ваксинацията е неизбежен. Водещият медицински експерт на коалицията е пулмологът д-р Александър Симидчиев, който е един от най-големите поддръжници на масовата ваксинация. Водещият експерт по ваксините на ИТН е биотехнологът проф. Андрей Чорбанов, който агитира срещу Covid ваксините и в същото време e главен разработчик на българската коронавирусна ваксина.

mediapool.bg