Кламер БГ - Новини: "Топлофикация София" осъди русенка, без да има имот и да е живяла в столицата, за неплатено парно

"Топлофикация София" осъди русенка, без да има имот и да е живяла в столицата, за неплатено парно

България

|
Вт, 26 Окт 2021г. 13:25ч.
"Топлофикация София" осъди русенка, без да има имот и да е живяла в столицата, за неплатено парно

"Топлофикация София" успя да осъди жена от Русе и да запорира банковите й сметки, без русенката да е имала имот или пък да е живяла под наем в столицата, съобщи Нова телевизия.

Преди две седмици Цанка Димитрова открила, че банковите й сметки са запорирани. Направила проверка и установила причината - дълг към "Топлофикация София".

"Аз никога не съм живяла там, никога не съм имала имот, кацала съм няколко пъти на летището", споделя Цанка Димитрова.

В първия момент новината за запора предизвикала смях у жената, защото й припомнила как през 2015 година отново е била осъдена от столичната "Топлофикация" за 3000 лв. без да е длъжник. Преди шест години реагирала моментално, наела адвокат, подала сигнал в прокуратурата и успяла да докаже, че не е длъжник. Тогава до запор на банковите й сметки не се стигнало.

"Подадох жалба в Комисията за личните данни, подадох жалба в Районната прокуратура, които всъщност констатираха, че има нарушение спрямо моите лични данни, но всичко свърши дотам", казва Цанка Димитрова.

Този път обаче неясно как "Топлофикация София" са я осъдили вече за сумата от 9000 лева.

"Беше някакъв голям шок за мен, защото бяха на три нива сметки по 9000. Първоначално си помислих, че е хакерска намеса", разказва потърпевшата.

След като се разбрало, че е запор, станало ясно още, че до този момент съдебен изпълнител вече е изтеглил 2000 лева от сметката ѝ. След писане на писма до него и до общинското дружеството казусът е почти разрешен.

Цанка Димитрова получила обаждане от съдебния изпълнител, че от "Топлофикация София" са оттеглили претенциите си към нея. Свален бил запорът по сметките и сега очаква да и върнат вече взетите 2000 лева.

Наред с добрата новина обаче дошла и лоша. Съдебният изпълнител уведомил жената, че срещу нея имало и още едно - трето дело, пак от "Топлофикация София".

От столичната "Топлофикация" обясняват, че е станало грешка с документите и се извиняват на русенката.

"Как да го приема това извинение? Каква е тази стара база данни? Какво означава това - че в някакъв предишен живот съм живяла на адрес в София ли?", недоумява Цанка.

Тя смята да заведе дело срещу "Топлофикация София" за системния тормоз, след като вече три пъти общинското дружество я съди за неплатени сметки и блокира банковите й карти.

mediapool.bg