Кламер БГ - Новини: Товарен влак дерайлира в Нова Загора

Товарен влак дерайлира в Нова Загора

България

|
Пет, 15 Май 2020г. 12:04ч.
Товарен влак дерайлира в Нова Загора

Товарен влак дерайлира при преминаването си през жп гарата в Нова Загора. От релсите са излезли 10 от 25-те вагона. Пострадали при инцидента няма.

Композицията е пътувала от Златица към Бургас и е превозвала меден концентрат. При излизането на вагоните от релсите няма разсипани опасни вещества.

Причината за инцидента, станал около 3:20 часа през нощта не е ясна.

Заради излизането на вагоните от релсите временно беше спряно преминаването на влакове през Нова Загора. Това е променило маршрута на три пътнически влака.

Бързият влак от София за Бургас е отклонен през гара Тулово и е пристигнал в Бургас с 97 мин. закъснение.

Пътниците от пътнически влак, пътуващ по направление Ямбол-Стара Загора, и тези от композиция по маршрута Коньово-Ямбол са превозени с автобуси в участъка гара Коньово-Стара Загора.

Нанесени са щети на приблизително 200 м железен път, повредени са стълб на контактната мрежа, елементи на осигурителната техника и др., съобщиха от Националната компания железопътна инфраструктура.

Движението през Нова Загора е възстановено към 8 часа сутринта.

"Между три, три и половина в посока София-Бургас навлиза товарен влак, който се движи с нормална разрешена скорост в жп гарата. Вероятно поради някаква техническа неизправност 10 вагона са дерайлирали, като локомотивът и първите три вагона са здрави, изтеглени са напред. От четвъртия натам е станала белята. Има три обърнати вагона напречно на коловозите и четири коловоза са препречени. Всичко ще бъде отстранено. Пети коловоз вече е пуснат за движение, дори бързият влак за София премина", обясни кметът на Нова Загора Николай Грозев, цитиран от БНР.

Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт ще разследва причините за инцидента.

mediapool.bg