Кламер БГ - Новини: Самсунг представя новия си смартфон Галакси Ноут 8

Самсунг представя новия си смартфон Галакси Ноут 8

Технологии

|
Ср, 23 Авг 2017г. 17:06ч.
Самсунг представя новия си смартфон Галакси Ноут 8

Южнокорейският технологичен гигант Самсунг (Samsung) представя днес в Ню Йорк новия си модел Галакси ноут 8 (Galaxy Note 8), информира Франс прес.

Предходният модел Ноут 7 (Note 7) трябваше да бъде спрян от производство и изтеглен, след като миналата година няколко апарата се самозапалиха заради проблемна батерия.

Самсунг си върна доверието на потребителите до известна степен с Галакси Ес 8 (Galaxy S8), който е хит за 2017 година и без съмнение е един от най-добрите телефони, ползващи операционна система Андроид (Android), отбелязва британският вестник "Телеграф".

Часове преди официалното представяне на Галакси Ноут 8 изтече информация за цената му без СИМ карта във Великобритания - 869 британски лири. Това го прави един от най-скъпите андроидни телефони в страната и го поставя в категорията на луксозните апарати.

Според слухове цената на Самсунг Ноут 8 ще бъде 1000 евро (900 британски лири), допълва "Телеграф". Ако е така, Ноут 8 е най-скъпият смартфон, произвеждан някога от Самсунг.

Не е ясно кога устройството ще бъде пуснато в продажба, но вероятно ще бъде няколко седмици след официалното представяне, което означава някъде около датата, на която Епъл (Apple) ще представи айФон 8 (iPhone8) за десетата си годишнина.

Според официалните тийзъри на новото устройство на Самсунг телефонът е с писалка, известна като Ес пен (S Pen).

Изтеклите снимки, часове преди представянето, потвърждават, че устройството е с 6,3-инчов екран на цялата предна страна, както беше при Ноут 7 и Галакси Ес 8.

Освен това устройството ще бъде първото на Самсунг с камера с двоен обектив, подобно на айФон 7 плюс и андроидските УанПлъс 5 (OnePlus 5) и Нокиа 8 (Nokia 8).

Според изтеклата информация Галакси ноут 8 ще се предлага в четири цвята - синьо, златисто, черно и сребристо и ще има по-голяма версия от 128 гигабайта.

Едно от безпокойствата на потребителите е дали Самсунг е успял да се справи с проблема с батерията, която прегряваше и доведе до самозапалване на няколко апарата.

Ноут 8 ще има малко по-малка батерия от 3300 милиамперчаса с възможност за безжично зареждане, според технологичния сайт Венчърбийт.

mediapool.bg