Кламер БГ - Новини: Наличните iPhone X се изчерпаха минути след пускането им в продажба

Наличните iPhone X се изчерпаха минути след пускането им в продажба

Технологии

|
Пет, 27 Окт 2017г. 19:31ч.
Наличните iPhone X се изчерпаха минути след пускането им в продажба

"Епъл" (Apple) стартира в петък предварителните поръчки за iPhone X. Почти веднага след началото на поръчките, клиентите на компанията бяха известени, че доставките могат да се забавят до 4 седмици, поради големия интерес към устройството.

Оказа се, че наличностите не са достатъчни, главно поради затруднения процес на производство на някои от авангардните компоненти, с които е оборудван новият модел, като например 3D камерата с лицево разпознаване.

Като най-кратък срок на доставка, за най-бързите и отдадени фенове на "Епъл", се посочва следващият петък – 3 ноември.

Това не е първият случай, в който графикът за доставка на новите смартфони на "Епъл" е изключително натоварен – напротив, това по-скоро се е превърнало в търсен ефект. Очаква се до 3 ноември да бъдат произведени едва 2-3 милиона от

флагмана. Епъл обикновено продава по 10 милиона устройства само в първия уикенд след пускането им в продажба.

В петък операторите и търговците на "Епъл" за България също започнаха да приемат поръчки за

iPhone X. Цената му с абонамент

е около 1700 лв. В търговската мрежа, устройството може да се закупи за около 2 300 лв. без абонамент.

Чипсетът Apple A11 Bionic е основата, върху която е изграден новият смартфон. Той разполага с 5.8 инчов OLED дисплей без рамки и поддръжка на HDR. Резолюцията е 2436 x 1125 пиксела, а плътността им е 458 за инч. За първи път, апарат от серията на iPhone не предлага основен преден бутон. iPhone X е оборудван с две основни 12 мегапикселови камери с оптична стаблилизация и предна камера със 7 мегапиксела матрица. Възможните цветове за избор са сребрист (Silver) и сив (Space Gray).

mediapool.bg