Кламер БГ - Новини: Епъл ще представи обновения iPhone 7

Епъл ще представи обновения iPhone 7

Технологии

|
Ср, 07 Септ 2016г. 12:30ч.
Епъл ще представи обновения iPhone 7

Епъл ще представи днес нови модели на устройствата си, сред които ще бъде и дългоочакваният Айфон 7 (iPhone 7), както и обновена версия на "умния" часовник на компанията, информират techcrunch.com.

По традиция технологичният гигант не разкрива подробности около събитието, което ще състои в Сан Франциско в 20 ч. българско време.

Експертите са на мнение,че новостите ще бъдат в две версии - Айфон 7 и Айфон 7 плюс (iPhone 7 Plus).

Новия смартфон на Ябълката по всяка вероятност ще бъде без жак за слушалки, разкривайки пътя към безжични слушалки, съобщава Ройтерс.

Това ще означава, че бъдещите собственици на Айфон ще трябва да имат слушалки, които използват дигитална връзка - или чрез безжичен сигнал като Блутуут (Bluetooth), или чрез кабел, който може да се включи в жака за зареждане на устройството, отбелязва Асошиейтед прес.

Сред останалите новости ще бъде 12-мегапикселова камера с двоен обектив, която ще има възможност за оптическо увеличаване и постфокусиране на снимките в режим на преглеждане. Тази камера ще бъде достъпна при моделите Айфон 7 плюс. При другия модел се очаква подобрена камера с аналогична резолюция, оптически стабилизатор, но без втори обектив.

АйФон 7 ще бъде с диагонал на екрана 4.7 инча и 2 гигабайта оперативна памет, а Айфон 7 плюс - с диагонал на екрана 5.5 инча и 3 гигабайта оперативна памет.

Обикновено Епъл прави големи промени в телефоните си през година, а последното голямо модернизиране бе при Айфон 6 през 2014 г.

Някои сайтове за потребителска техника съветват феновете да изчакат версията, която ще бъде пусната догодина, когато флагмана на Епъл ще навърши 10 години.

Продажбите на Айфон, които носят над половината от приходите на компанията, се понижиха драстично през последните две тримесечия тази година, което е първият спад в историята на устройството.

Анализаторите са единодушни, че на събитието довечера Епъл ще представи второто си поколение "умни" часовници Епъл уоч (Apple Watch). Ключовото нововъведение ще бъде вграденият датчик за спътниковата система за навигация (GPS).

Преобладава мнението, че продажбите на часовника на Епъл, които компанията не разкрива, не са оправдали големите очаквания досега.

Като се има предвид високата цена на часовника - 299 щатски долара, което е доста над останалите подобни продукти на пазара, най-смислената промяна, която Епъл може да направи, е да намали цената, посочи анализаторът Бен Баджарин от Криейтив стретиджис (Creative Strategies).

mediapool.bg