Кламер БГ - Новини: Тестват за Covid-19 висшите в БСП, заради заразения Янаки Стоилов

Тестват за Covid-19 висшите в БСП, заради заразения Янаки Стоилов

Коронавирус

|
Нед, 21 Юни 2020г. 14:47ч.
Тестват за Covid-19 висшите в БСП, заради заразения Янаки Стоилов

Всички участвали в прленума на Националния съвет на БСП миналата събота ще бъдат тествани за коронавирус, след като Янаки Стоилов се е оказал заразен с Covid-19, съобщиха от "Позитано" 20 в неделя.

Освен в съботното мероприятие на висшите функционери на левицата, Стоилов е участвал и в заседание на Градския съвет на БСП-София. Всички участници в двата форума са уведомени за положителната му проба и на участвалите в срещите ще бъдат организирани тестове. Ръководството на партията призовава всички тях, ако почувстват симптоми, да потърсят веднага лекарска помощ.

Самият Стоилов каза, че е приет за лечение във Военномедицинската академия в София, като състоянието му е добро.

"Имах сравнително висока температура два дни и обща отпадналост. Предложиха тук да постъпя, а и все пак е рисковано, защото и вкъщи имам други хора, да се види и с тях какво е положението", коментира той пред БНР.

"Въпросът е сега тези мерки, които бяха доста стегнати, изведнъж много се разхлабиха и то се вижда вече, че така, преследвайки бизнес и други цели, някак нещата сега се развиват и те по обратен път ще рефлектират и върху тези, които си

мислят, че имат полза от тях“, каза още Стоилов.

Филип Попов, депутат и секретар на парламентарната група на социалистите, коментира също пред националното радио, че е било адекватно решенията на партийните заседания да се вземат "на подпис" и създалата се ситуация със заразения Янаки Стоилов го доказва.

Не е сигурно как ситуацията ще се отрази върху работата на парламентарната група на БСП.

“Една седмица е минала, слава Богу. Лично аз не чувствам някакви симптоми към момента. Предполагам, че до вторник на група ще стане ясно как ще процедираме", каза Попов.

mediapool.bg