Кламер БГ - Новини: Съпругата на Ценко Чоков не успя да върне Галиче в ръцете на семейството

Съпругата на Ценко Чоков не успя да върне Галиче в ръцете на семейството

България

|
Пон, 04 Ноем 2019г. 12:04ч.
Съпругата на Ценко Чоков не успя да върне Галиче в ръцете на семейството

Цветелина Нелова, която е съпруга на дългогодишния кмет на село Галиче Ценко Чоков, не успя да спечели изборите в село Галиче. На балотажа победи кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов, който замени мъжа й в управлението на селото преди година.

Стоянов спечели с гласовете на 566 души, докато Нелова е получила подкрепата на 426 души. Съпругата на Чоков бе кандидат на "Новото време".

Самият Ценко Чоков, който е осъден на първа инстанция на четири и половина години затвор, беше кандидат за кмет на община Бяла Слатина, но загуби още на първи тур. В Бяла Слатина изборите бяхаспечелят Иво Цветков от ГЕРБ с 63.85% от гласовете. Чоков се представи добре,но остана на второ място с 19.24%.

Ценко Чоков е избиран за кмет на Галиче четири пъти с подкрепата на различни политически сили. През месец май т.г. той бе осъден на първа инстанция като ръководител на група за рекет, лихварство, побоища и палежи. Заради продължително му задържане в ареста в началото на 2018 г. бяха прекратени и правомощията му като кмет на врачанското село.

mediapool.bg