Кламер БГ - Новини: Съдът спря дело за клевета срещу Бойко Борисов, заведено от Кирил Петков

Съдът спря дело за клевета срещу Бойко Борисов, заведено от Кирил Петков

България

|
Четв, 20 Апр 2023г. 14:46ч.
Съдът спря дело за клевета срещу Бойко Борисов, заведено от Кирил Петков

Кирил Петков и Бойко Борисов, колаж: Mediapool

Съдът спря делото за клевета, заведено от съпредседателя на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината е, че Борисов в момента е депутат и има имунитет.

Адвокат Менко Менков коментира пред БТА, че в закона, по този вид дела, няма възможност Борисов да се откаже от имунитета си. Той потвърди, че делото може да продължи, след като лидерът на ГЕРБ престане да бъде народен представител.

На въпрос колко време остава, докато изтече давностният срок по делото, адвокат Менков обясни, че за въпросното деяние той е четири години и половина, като остават повече от три години до изтичането му.

Делото в Софийския районен съд беше заведено през 2022 г. от Кирил Петков във връзка с изказване на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни от договори за доставка на природен газ.

Досега по делото бяха разпитани свидетели и назначени експертизи.

На този фон Борисов и Петков вече са колеги - депутати в парламента, а партиите им преговарят по приоритетите на Народното събрание. Двете политически формации вече се договориха и за обща законодателна програма.

Предстои и лидерска срещу между ГЕРБ и ПП-ДБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не спира да повтаря, че най-стабилното правителство би било това, което е сформирано между първата и втората политически сили. ПП-ДБ обаче непрекъснато подчертават, че имат решение да не подкрепят кабинет с мандат или участието на ГЕРБ.

mediapool.bg