Кламер БГ - Новини: Съдът остави под домашен арест хулиган от сбирката на ГЕРБ

Съдът остави под домашен арест хулиган от сбирката на ГЕРБ

България

|
Пон, 10 Авг 2020г. 17:51ч.
Съдът остави под домашен арест хулиган от сбирката на ГЕРБ

Софийският районен съд остави под домашен арест 20-годишният Денислав Станоев, който прояви агресия към журналисти и нападна протестиращи по време на конференцията на ГЕРБ през миналата седмица.

Съдът обяви, че има достатъчно данни за това, че той е проявил хулиганство. Свободата му на движение бе ограничена поради риск от извърпване на друго престъпление.

Трима души са разпознали Станоев като човека, който им е нанасял удари, заедно с други все още не неизяснени по делото лица. Той е с чисто съдебно минало и това накара съдът да не го задържа под стража.

Младежът бе заснет да проявява агресия, избутвайки телефона на журналиста Полина Паунова. Има и кадри как същият младеж се бие с протестиращи.

"Искам да се извиня на потърпевшите за това, което направих. Разкайвам се и го направих от огромна глупост", каза още Денислав Станоев.

Адвокатът му обясни поведението на своя подзащитен с нежеланието на младежа и групата, с която е бил, да бъдат заснемани от журналисти.

Случаят на партийния форум на ГЕРБ беше коментиран по-рано през от премиера Бойко Борисов с думите:"Ако на мач на "Левски", в публиката им отидат от ЦСКА, кой е провокаторът? Тези провокатори как да ги отстраним? Трябва да ги блъскаме. Ние отидохме ли на "Позитано" и при Христо Иванов да провокираме. Те дойдоха с ясното съзнание да провокират".

mediapool.bg