Кламер БГ - Новини: Съд в Германия прати за 10 г. в затвора жена от "Ислямска държава"

Съд в Германия прати за 10 г. в затвора жена от "Ислямска държава"

Свят

|
Вт, 26 Окт 2021г. 11:36ч.
Съд в Германия прати за 10 г. в затвора жена от "Ислямска държава"

Съд в Германия прати за 10 г. в затвора жена от

Германска гражданка, приела исляма, бе осъдена днес в Германия на 10 години затвор за това, че като член на "Ислямска държава" (ИД) в Ирак е оставила петгодишно момиче от етноса язиди, което със съпруга си държали като робиня, да умре от жажда под напичащото слънце, вързано с верига на двора, съобщи ДПА.

Другите обвинения, по които 30-годишната Дженифър В. от град Лоне, в северозападната провинция Долна Саксония, бе призната за виновна от съд в Мюнхен, са членство в терористична организация в чужбина, подпомагане и подстрекаване към опит за убийство, опит за престъпления и престъпления срещу човечеството.

Осъдената германка израснала като протестантка и приела исляма през 2013 г. Според медийни публикации през следващата година Дженифър В. пристигнала в Ирак през Турция и Сирия, за да се присъедини към ИД. През 2016 г. тя била арестувана при опит да поднови личните си документи в германското посолство в Анкара и екстрадирана в Германия.

Прокуратурата установила, че през 2015 г. Дженифър В. е служила в "нравствената полиция" на ИД и патрулирала, въоръжена с пушка и пистолет, из парковете във Фалуджа и Мосул, за да следи дали жените спазват правилата на шериата за облекло и поведение.

mediapool.bg