Кламер БГ - Новини: Студенти медици със стипендии от БЛС

Студенти медици със стипендии от БЛС

България

|
Ср, 19 Фев 2020г. 18:30ч.
Студенти медици със стипендии от БЛС

Стипендия от 150 лева месечно в рамките на една учебна година ще получават 45 студенти медици. Те бяха отличени в сряда на церемония в университетската болница “Света Екатерина“ в рамките на съвместна инициатива на Българския лекарски съюз (БЛС) и шест фармацевтични компании.

“За втора година подаваме ръка на студентите, които са на финала на обучението си“, каза председателят на съсловната лекарска организация д-р Иван Маджаров. Той посъветва студентите по медицина да не вярват на всичко, което четат в социалните мрежи за професията, която са избрали. “Истината е, че лекарите в България са много добри. Сами ще усетите, че благодарността на пациентите е много повече отколкото твърденията, че здравето е бизнес. Обръщайте им повече внимание, това е което те ще запомнят”, заяви Маджаров.

Тази година в кампанията са се включили над 250 кандидата, а 146 от тях са с отличен успех, съобщи председателят на комисията, класирала стипендиантите, д-р Нели Нешева от Управителния съвет на БЛС. “За съжаление можем да подпомогнем само 45, но всеки един заслужава и във вас е нашата надежда”, каза тя.

Бъдещите лекари бяха поздравени и от представители на фирмите – партньори АбВи, “АстраЗенека“, “Новартис“, “Пфайзер“, “Рош“, “Санофи“.

Програмата за финансово подпомагане продължава. През цялата година се приемат документи за финансиране на участие в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

mediapool.bg