Кламер БГ - Новини: Стрелба в и около централата на Федералната служба за сигурност в Москва

Стрелба в и около централата на Федералната служба за сигурност в Москва

Свят

|
Четв, 19 Дек 2019г. 19:04ч.
Стрелба в и около централата на Федералната служба за сигурност в Москва

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи за ранени при стрелба близо до централата й в центъра на Москва, предадоха световните агенции. Нападателят е бил неутрализиран и самоличността му се установява.

Под "неутрализиран" на руския полицейски жаргон обикновено се има предвид убит, отбелязва Франс прес.

Очевидец на Ройтерс каза, че е видял безжизненото тяло на полицай на земята. Репортер на агенцията освен това е чул няколко изстрела, след като периметърът за сигурност в района е бил разширен.

По-рано в. "Известия" съобщи за трима убити при стрелба в приемната в централата на ФСС на улица "Лубянка", на няколко минути пеша от Кремъл.

Според източник на руския всекидневник всички жертви при атаката са служители на ФСС.

Има информации, че нападателите са били трима и са били въоръжени с автомати или с полуавтоматични огнестрелни оръжия, писа "Известия".

След като открили огън в приемната на ФСС, те побягнали по улица "Голяма Лубянка" и се барикадирали в съседна сграда.

Движението в района бе спряно. Местни медии писаха, че се чува стрелба и вой на сирени.

Съобщава се за пожар, възникнал в самата сграда на ФСС или в съседство. По сведения на полицията един от нападателите е бил облечен в униформа на силите със специално предназначение.

В Москва бе обявен план за тревога "Сирена", който се изпълнява при издирване на особено опасни престъпници, но по-късно бе отменен. Във всички сгради и обекти на ФСС бе въведен план "Крепост".

Според телевизионния канал RT трима неизвестни нахлули в приемната на ФСС и открили огън в 18.10 часа (17.10 българско време). Охраната ликвидирала двама от тях, а третият избягал на улицата и продължил престрелката. Така бил убит сътрудник на органите на реда, който бил на дежурство срещу сградата на приемната. Така според телевизията жертвите са три: двама нападатели и един служител на реда.

RT съобщава, че на "Лубянка" са пристигнали сапьори, тъй като имало информация, че нападателите са носели куфар който оставили в сградата на ФСС.

mediapool.bg