Кламер БГ - Новини: Столичният площад "Славейков" отново стана Малката Италия

Столичният площад "Славейков" отново стана Малката Италия

България

|
Съб, 13 Май 2023г. 15:46ч.
Столичният площад "Славейков" отново стана Малката Италия

Шеф Лео Бианки представя готварско шоу, сн. Загорка

Духът, музиката, храната и бирата на Италия отново завладяват столичния площад "Славейков", който до неделя вечерта става Малката Италия. В петък отвори врати Piazza Moretti и тя ще предложи на жителите и гостите на София не само музика на живо, прясна паста и изпечени на място пици и забавления, но те ще могат да се запознаят с автентични рецепти от италианската кухня и забавни игри с печалби за късметлиите.

Официалният старт на тридневното приключение даде в петък следобед Олга Лавренова, изпълнителен директор на пивоварната "Загорка", която произвежда я нас бирата Moretti и е инициатор на поредното превъплъщение на площад "Славейков" в китно и цветно място в италиански стил, миризмите на италианската кухня и темперамента на Италия.

В събота вечерта един от най-известните италиански шефове в България - Лео Бианки, ще представи истинско готварско шоу наживо и ще разкрие тайните в приготвянето на традиционна рецепта за паста. За гостите е приготвено специално с gelato ягодово сорбе с Birra Moretti и Birra Moretti със солен фъстък, ще могат да си запишат автентични бабини италиански рецепти и да слушат опера под звездите.

Подробна информация за Piazza Moretti и подготвените изненади до 14 май на площад "Славейков" в София има на страницата на събитието.

mediapool.bg