Кламер БГ - Новини: Столичният зоопарк и общинските музеи ще работят безплатно на 3 март

Столичният зоопарк и общинските музеи ще работят безплатно на 3 март

България

|
Вт, 02 Март 2021г. 13:45ч.
Столичният зоопарк и общинските музеи ще работят безплатно на 3 март

Столичният зоопарк и редица музеи в София ще работят безплатно в Деня на Освобождението на България - 3 март, съобщиха от Столична община.

С вход свободен за посетители ще работят Регионалният исторически музей – София, Парк-музей "Врана", Софийската градска художествена галерия и филиалите й - галерия-музей "Дечко "Узунов" и галерия "Васка Емануилова".

В Регионалния исторически музей на пл. "Бански" № 1 може да се види постоянната експозиция, свързана с хилядолетната история на София, както и временна изложба "Храни душа да те слуша. Храненето в София и Софийско", която представя традициите в храненето на населението от софийски регион и София в периода от втората половина на ХІХ век до края на Втората световна война. Направени са възстановки, като кът от селска къща за приготвяне на храната и хранене и кухня от 30-те – 40-те години на ХХ в.

Безплатно ще работи и Зоологическа градина – София.

На 3 март се организира автобусна линия № 505, която ще движи до парк-музей "Врана". Автобусите ще се движат при следния маршрут: пл. Орлов мост – Парк-музей "Врана" по разписание, съответно - първи курс от пл. Орлов мост – 09.30 часа, последен курс от парк-музей "Врана" – 17.35 часа.

mediapool.bg