Кламер БГ - Новини: Столичната община си била научила урока от ремонта на "Графа"

Столичната община си била научила урока от ремонта на "Графа"

България

|
Съб, 22 Дек 2018г. 15:47ч.
Столичната община си била научила урока от ремонта на "Графа"

Столичната община е научила урока си от ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и той е, че е пропуснала момента за сериозна комуникация с гражданите и само свършването на работата не е достатъчно. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Дарик радио в събота.

"Ние положихме сериозни усилия, за да реализираме проекта и пропуснахме момента със сериозна комуникация с гражданите. Този ремонт беше абсолютно необходим. Но реконструкцията на улицата не е само плочи и павета – това е проект с огромни инвестиции в подземната инфраструктура, където имаше пълен хаос", обясни тя.

"Този проект беше подготвян пет години. Така че ако говорим за пропуск, пропускът е, че не направихме всичко възможно да проведем добра комуникация с гражданите", заяви тя.

По думите й през септември 2019 г. ще бъде пусната част от третия лъч на метрото. "Това са 8 километра – от кв. "Красно село" до бул. "Владимир Вазов". Още 4 км изграждаме до кв. "Горна баня", които ще бъдат готови в първата половина на 2020 г. Това са нови 20 км от третата линия на метрото, което означава, че около половин милион души дневно ще могат да се возят на най-удобния и най-екологичен градски транспорт", обясни Фандъкова и припомни, че за този проект са заложени 306 млн. лв. в бюджета на Столична община.

mediapool.bg