Кламер БГ - Новини: Стефан Янев: Правителството е непартийно. Интересно за кого провеждаме кампания

Стефан Янев: Правителството е непартийно. Интересно за кого провеждаме кампания

България

|
Съб, 19 Юни 2021г. 19:43ч.
Стефан Янев: Правителството е непартийно. Интересно за кого провеждаме кампания

Стефан Янев: Правителството е непартийно. Интересно за кого провеждаме кампания

Ние сме в предизборна кампания и са възможни като част от нормалното политическо говорене обвинения и жалби. Така премиерът Стефан Янев коментира в събота намерението на ГЕРБ да внесе жалбата в ЦИК срещу служебното правителство.

От ГЕРБ обявиха на брифинг преди ден, че ще внесат жалба в ЦИК срещу служебното правителство за предизборна пропаганда и агитация след като то обвини бившите управляващи в “хаос и корупция” по време на отчета си по-рано тази седмица. Бившият премиер Бойко Борисов пък заяви че ще стане “разследващ гражданин“ и мишена на разследванията му ще е служебното правителство.

“Правителството е непартийно и интересно за кого провеждаме кампания. Многократно и аз, и министри от кабинета сме заявявали, че работим за хората и за решаване на техните проблеми и срещата днес в Поповица потвърждава това", коментира Янев.

Той заяви, че към днешна дата организацията за предстоящите избори е добра. Той припомни, че ще бъдат разкрити близо 800 секции в чужбина. Отбеляза също, че за още 1500 машини до края на следващата седмица се очаква да има договор. Премиерът коментира, че квалификациите по отношение на новите назначения в администрацията трябва да бъдат направени едва, след като се види тяхната работа. Янев допълни, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция (НАП) тече, но още не е приключила и няма резултати.

Служебният премиер Стефан Янев се срещна в събота с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства в село Поповица.

По време на разговора в читалище "Пробуда" бяха обсъдени финансовите проблеми в малките населени места. Очаква се да бъдат предложени промени в някои административни структури.

"Роден съм тук. 7-годишен съм напуснал Поповица, спомените ми са бледи, но топли за хората", каза Янев.

Той получи като дар от своите земляци графика с пейзаж на родното му село, в която на преден план е нарисуван самият премиер. Картината е направена с въглен от смолянски художник, а кметицата Веска Мирчева му я връчи със заръката да не забравя родния край.

Той получи и кошница с традиционни местни продукти - биволско и краве сирене, фъстъци, мед и биологично чист липов цвят.

Домакините бяха направили и колаж от черно-бели снимки на Стефан Янев като дете. На една от тях, заснета по време на детски лагер, той е по къси панталони, с шапка от вестник на главата и козирува пред обектива.

mediapool.bg