Кламер БГ - Новини: Стабилно е състоянието на ранените при катастрофата край Лесово

Стабилно е състоянието на ранените при катастрофата край Лесово

България

|
Съб, 10 Окт 2020г. 11:31ч.
Стабилно е състоянието на ранените при катастрофата край Лесово

Спокойно е преминала нощта за двете пострадали жени при катастрофата край граничния пункт Лесово, които бяха транспортирани с правителствения самолет "Стартан" от болницата в Ямбол до "Пирогов", съобщиха от спешната болница.

И двете пациентки, пострадали при тежката катастрофа край Лесово, остават със стабилни жизнени показатели. Продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов".

В петък екип на болницата отлетя по спешност до Ямбол и обратно към спешната университетска болница "Пирогов", за да осигурят медицинските грижи по време на транспорта по въздух на тежко пострадалите.

В петък сутринта на пътя към граничния пункт Лесово се удариха тир с украинска регистрация и микорбус със сливенска, в който са пътували 19 души. Трима от тях загинаха на място. Пострадаха общо девет жени и двама мъже.

Заради тежкия инцидент пътят бе затворен. Медицински екипи от всички близки центрове бяха били изпратени на мястото на катастрофата, обясни Ангелов. Имало е линейки от Елхово, Ямбол, Тенево, Болярово и Тополовград.

mediapool.bg