Кламер БГ - Новини: Сръбското държавно тото изтегли в предаване на живо число, което вече беше обявило

Сръбското държавно тото изтегли в предаване на живо число, което вече беше обявило

Свят

|
Ср, 29 Юли 2015г. 18:30ч.
Сръбското държавно тото изтегли в предаване на живо число, което вече беше обявило

Прякото излъчване на 59-тия тираж на националното тото в Сърбия на играта 7/39 накара милиони сърби да се усъмнят в почтеността на тотализатора след като на екрана първо бе изписано числото, а топка по-късно то бе изтеглено, съобщава БГНЕС.

От записа се вижда, че след първите 3 изтеглени числа – 4, 33 и 12, на екрана се изписва номер 21, докато всъщност изтеглената топка е 27. Секунда по-късно на екрана до 21 се изписва 27, а след кратко объркване на водещата барабана изтегля вече обявената 21-топка.

Въпреки, че държавната лотария в Сърбия обави, че става въпрос за техническа грешка, причинена от човешки фактор и тиражът е напълно редовен, прокуратурата в Белград е поискала цялата документация, свързана със случая.

Възникналите съмнения за случайността на избора силно напомнят за изтеглените еднакви числа в два поредни тиража на Българския спортен тотализатор през 2009 г. Тогава от тотализатора заявиха, че е чиста случайност, а математикът Михаил Константинов изчисли, че да се повторят едни и същи числа в играта "6 от 42" шансът е около 1 на 4,2 млн.

mediapool.bg