Кламер БГ - Новини: Тервел Пулев спечели осма победа на професионалния ринг

Тервел Пулев спечели осма победа на професионалния ринг

Спорт

|
Съб, 03 Март 2018г. 10:17ч.
Тервел Пулев спечели осма победа на професионалния ринг

Тервел Пулев спечели осма поредна победа на професионалния боксов ринг в категория тежка - до 91 кг. Той нокаутира още в първия рунд американеца Скот Фютрел в залата на чикагския хотел "Белведере".

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон`12 трябваше да се бие срещу Тристан Джеймс, но точно преди меренето на кантара в петък съперникът му беше сменен, заради забрана от страна на Илинойската боксова федерация към Джеймс, тъй като е имал незачетен мач в друг щат. Така се стигна до двубоя със спешно намерения от местни мениджъри Фютрел, който преди загубата от Пулев имаше едва 4 срещи на боксовия ринг и 15 като ММА боец.

"Огромни благодарности към всички вас за това, че дойдохте и ме подкрепихте! Вие показахте любовта си към България! Искам колкото по-далеч сме от родината, толкова по-задружни да сме", каза Пулев след победата към голямата българска агитка в залата.

Междувременно брат му – Кубрат Пулев, обяви плановете си да се бие в двубой на американска земя. Както обикновено в последно време обаче нито противникът, нито датата са известни. Бившият претендент за световната титла в супертежка категория каза само, че срещата ще е евентуално на 26 май или 2 юни.

"Разбрахме се с организаторите в Америка, с менажерите, с адвоката. Преговорите минаха доста успешно и вече е ясно, че следващият двубой с мое участие ще бъде в Чикаго",

каза Кубрат Пулев пред бТВ.

mediapool.bg