Кламер БГ - Новини: Лестър официално бе коронован за шампион на Англия

Лестър официално бе коронован за шампион на Англия

Спорт

|
Съб, 07 Май 2016г. 22:06ч.
Лестър официално бе коронован за шампион на Англия

Новият шампион в английската Висша лига Лестър официално получи титлата си след победата с 3:1 срещу Евертън в събота.

„Лисиците“ спечелиха своята историческа първа шампионска титла, ставайки шестия отбор, печелил отличието, откакто шампионатът е в този формат от началото на 90-те години и 24-ия в цялата история на английския футбол.

Празненствата на "Кинг Пауър Стейдиъм" започнаха с две изпълнения на специалния гост Андреа Бочели. Световноизвестният италиански оперен певец изпълни Nessun Dorma и Con Te Partiro. Той бе с фланелка на Лестър, а на сцената до него бе Клаудио Раниери.

Мениджърът на "лисиците" пък поздрави феновете на отбора и заяви, че титлата се дължи най-вече на тях. Последва традиционният в такива случаи шампионски шпалир, направен от играчите на Евертън в чест на новия първенец.

След края на мача легендата на клуба Алън Бърчънал изнесе трофея на терена, а внукът на най-възрастната почитателка на Лестър го връчи в ръцете на Клаудиро Раниери и капитана Уес Морган.

Освен титлата, този сезон Лестър завоюва и двете най-големи индивидуални отличия – Риад Марез стана играч на годината в анкетата асоциацията на професионалните футболисти, а Джейми Варди бе отличен от журналистите, пишещи за футбол на Острова.

Нападателят продължава да е и в битката за голмайстор на сезона като изостава само с едно попадение от звездата на Тотнъм – Хари Кейн. Първият е с 24 попадения, а вторията – с 25. Вратарят на тима Каспер Шмайхел пък се бори за Златната ръкавица на Англия с колегите си от Арсенал, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед – Петър Чех, Джо Харт и Давид де Хеа. И четиримата имат по 15 „сухи мрежи“ за сезона.

mediapool.bg