Кламер БГ - Новини: Джошуа смята да победи Пулев с финес, но е готов и на война

Джошуа смята да победи Пулев с финес, но е готов и на война

Спорт

|
Пон, 11 Септ 2017г. 19:21ч.
Джошуа смята да победи Пулев с финес, но е готов и на война

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа заяви, че се готви да победи с финес и спокойствие претендента за титлата на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев, с когото ще се срещнат на ринга на 28 октомври в Кардиф, Уелс. Българинът на свой ред каза, че смята да спечели мача с жестока борба.

Двамата дадоха първата си съвместна пресконференция преди двубоя. Тя продължи около 20 минути, като основните въпроси бяха към Джошуа, който се счита фаворита в срещата, Българският боксьор отговори на два въпроса, а нито собствениците на "Зауерланд" Кале и Нисе Зауерланд, нито изпълнителният директор на германската компания Крис Майер присъстваха, съобщава Дневник.бг.

Пулев ги обвини, че са насрочили двубоя прекалено скоро и времето му за подготовка не е достатъчно, но сега заяви, че се чувства подготвен както физически, така и психически за втория си опит да спечели пояса на IBF. При предишната среща с украинеца Владимир Кличко Пулев бе нокаутиран, а самият Кличко бе повален на пода от Джошуа на 29 април по време на срещата им на стадион "Уембли" в Лондон.

Джошуа обяви, че няма търпение за мача. "Очаквам мача с огромно нетърпение. От (двубоя с Кличко на) 29 април мислех само кога ще е следващият мач. От момента, в който тялото ми се възстанови от мача, не съм спрял да тренирам", каза британецът.

"Искам да демонстрирам един по-различен подход към моите боксови умения. Двубоят с Кличко беше едно ново преживяване за мен и сега ще покажа какво съм научил. Всичко опира до финес, до това да покажеш по-голяма класа от съперника. Ако се наложи, ще тръгна на война. Но мога да спечеля и със спокойствие", каза Джошуа.

"Винаги зависи какъв тип мач ще предложи опонентът ти. Понякога трябва да бъдеш умен и мъдър и да спечелиш без да получаваш твърде много удари. Друг път трябва да се хвърлиш на бойната линия. Това не е нещо, което се учи, това е част от характера ти. Показахме, че притежаваме в изобилие от това", каза още световният шампион.

Пулев обяви, че се подготвя за мача. "Смятам да го спечеля. Чувствам се много добре, подготвен съм както физически, така и психически. Зареден съм с много енергия и наистина борбата ще бъде жестока. Макар и вече да гледате след мача с мен, това е хубаво, но аз ще повторя, че мачът ще бъде доста жесток“, заяви българинът.

Той коментира и двубоя на своя опонент с Кличко, определяйки го като голям. "За мен битката беше 50 на 50. Както победи Джошуа, така можеше да победи и Кличко“, каза Пулев.

Той самият бе нокаутиран от украинеца на 15 октомври 2014 г. и това е единствената му загуба на професионалния ринг. 36-годишният българина има 25 победи, 13 от които с нокаут. Последната му среща беше на 28 април 2017 г., когато надигра по точки американеца Кевин Джонсън.

Джошуа е непобеден в 19-те си двубоя, откакто премина при професионалистите след спечелването на олимпийската титла в Лондон през 2012 г. Всички победи на 27-годишния англичанин са дошли след нокаут.

"Винаги съм различен, когато излизам на ринга. Сега съм по-добър боксьор и съм подготвен за най-тежкото от всички предизвикателства. Не искам да се заигравам с никого. Искам да запазя поясите си, а за целта трябва да се изправя срещу всички добри боксьори. Винаги се уча, винаги се подобрявам, за мен всяко предизвикателство е още едно препятствие по пътя", завърши Джошуа.

Според неговия треньор Роб Макракън Пулев е "топ боксьор". "Пулев има изключителен опит. Той е в топ 3 в класациите на всеки, а това е една много трудна дивизия с наистина класни боксьори като Антъни на върха."

"Антъни непрекъснато се развива и подобрява. Той се учи изключително бързо и знае какви грешки допусна срещу Кличко. Ще се подготвим перфектно за предстоящия двубой. Ще изучим силните и слабите страни на Пулев и ще опитаме да се възползваме от тях. Антъни ще бъде в страхотна форма и ще направи зрелищно представяне", каза още Макракън.

mediapool.bg