Кламер БГ - Новини: България победи Беларус в квалификацията за Мондиал 2018

България победи Беларус в квалификацията за Мондиал 2018

Спорт

|
Нед, 13 Ноем 2016г. 23:28ч.
България победи Беларус в квалификацията за Мондиал 2018

България записа втора победа у дома в квалификации за световното първенство по футбол в Русия през 2018 г,. предаде Гонг.бг. Момчетата на Петър Хубчев надвиха с 1:0 Беларус с попадение на Ивелин Попов в десетата минута на срещата. Александър Хлеб беше изгонен в заключителните минути на срещата за втори жълт картон.

България започна добре мача и още в 3-ата минута Ивелин Попов намери Тонев, но центрирането на крилото не сполучи.

В 10-ата минута Спас Делев центрира отдясно в наказателното поле и там Ивелин Попов откри резултата, пращайки топката с глава във вратата на Беларус.

Гостите отвърнаха с удар на Гордейчук, но той не намери целта. В средата на полувремето отново той стреля неточно.

Занев центрира отлично в 29-ата минута на срещата, там бранител на гостите беше на косъм да си отбележи автогол, но Горбунов се справи.

Малко по-късно Кендиш на два пъти беше на косъм от изравняването, но беше спрян от Стоянов.

В 33-ата минута Георги Миланов се справи с отбраната на Беларус, но ударът му от далечно разстояние мина на милиметри от страничната греда на Горбунов.

Гостите отвърнаха с удар над напречната греда на Маевски. В добавеното време на първата част Маевски прати топката от няколко метра високо над напречната греда на Стоянов.

През втората част за България дебют направиха Радослав Кирилов и Преслав Йорданов. Беларус създаде няколко интересни ситуации пред вратата на Стоянов през второто полувреме, но гол не падна.

С отличен дебют може да се похвали Ради Кирилов, който създаде куп възможности пред вратата на Горбунов, а изкара и втория жълт картон на Хлеб. Спас Делев също пропусна на няколко пъти да се разпише. Светослав Дяков получи жълт картон, което ще го извади от двубоя с Холандия следващата година. Георги Миланов напусна терена на носилка, но ситуацията с него е добра и няма проблеми.

Гостите успяха да вкарат топката в мрежата в края на двубоя, но попадението не беше зачетено поради засада на Корниленко.

Така България остава четвърта в групата си с актив от 6 точки, а Беларус има 2.

mediapool.bg