Кламер БГ - Новини: Спират водата на столичани в южните квартали заради ремонт

Спират водата на столичани в южните квартали заради ремонт

България

|
Ср, 08 Дек 2021г. 13:50ч.
Спират водата на столичани в южните квартали заради ремонт

Спират водата на столичани в южните квартали заради ремонт

В четвъртък - 9 декември, поетапно ще бъде спирана водата на живеещите по южната дъга на София заради ремонт на довеждащия малобучински водопровод, съобщи "Софийска вода".

Спирането на водоподаването ще започне от кв. "Драгалевци" в 9:30 часа. Последните засегнати домакинства са от кв. "Горна баня", където водата ще бъде спряна след 12:30 часа същия ден.

Времето на прекъсването на водоподаването за всички райони ще е 12 часа, посочва концесионерът.

Поетапното спиране в различни часови интервали се налага от диаметъра на водопровода, голямата денивелация в отделните райони и дължината на малобучински водопровод.

Ремонтът ще ограничи зоните, засегнати от евентуалните бъдещи нарушения на водоподаването. Новият изпускател ще позволи по-бързото източване на водните количества при ремонти и значително ще подобри качеството на предоставяните услуги.

Всички планирани теренни дейности може да се проследят в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството. https://sofiyskavoda.bg/water-stops

Клиентите на дружеството могат безплатно да се абонират за SMS известяване за предстоящи планирани спирания или аварийни прекъсвания на водоснабдяването или да използват новото мобилно приложение на "Софийска вода" - "Моята вода" в Google Play или в App Store.

mediapool.bg