Кламер БГ - Новини: МВР с операции срещу купен на гласове в няколко града

МВР с операции срещу купен на гласове в няколко града

България

|
Вт, 20 Септ 2022г. 11:46ч.
МВР с операции срещу купен на гласове в няколко града

сн.:Архив

Операции срещу купуването на гласове се провеждат в няколко области едновременно. В Бургас бе арестуван мъж по подозрение в участие в схема, съобщи „Флагман“. Във вторник сутрин той бе изведен от къщата си в ромската махала в кв. Кумлука. Според изданието там са намерени избирателни списъци и златни накити. Подозира се, че схемата е била опрощаване на задължения към местен лихвар в замяна на гласуване за определена партия.

Сходна полицейска операция е проведена и в Ловеч. Там е задържан мъж по подозрение в купуване на гласове. В дома му са открити списъци с имена на избиратели.

Акция има в Провадия. Очаква се по-късно варненската полиция да даде повече подробности.

От рано сутринта в сряда тече и операция в Русе. Екипи от полицаи и жандармеристи са разположени на входовете на няколко от крайните квартали на града.

Операцията е за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, както и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали.

Изграден е временен контролно-пропускателен пункт в района на пътен възел "Охлюва". Полицаи проверяват шофьорите на автомобили за изрядност на документи и превоз на нерегламентирани товари, съобщава БТА.

mediapool.bg