Кламер БГ - Новини: Спецакция в онкоболници заради злоупотреби с лекарства

Спецакция в онкоболници заради злоупотреби с лекарства

България

|
Четв, 04 Окт 2018г. 19:21ч.
Спецакция в онкоболници заради злоупотреби с лекарства

Специализираната прокуратура и ГДБОП проверят специализирани болници за онкологично лечение, съобщиха от държавното обвинение. Заради данни за злоупотреби с медикаменти за лечение на раково болни се проверяват документация, доставки, наличности и приложения на скъпоструващи лекарства за терапия и профилактика. От спецпрокуратурата обещават информация за резултатите от проверките след тяхното приключване.

Едната болница е в София - хематологична "Йоан Павел", която се намира в сградата на Пета градска болница в столицата, съобщи БНР, позовавайки се на свои източници.

По непотвърдена информация, петима лекари от болницата, сред които и управителят ѝ д-р Небесна Бояджиева, са отведени за разпит заради съмнения на антимафиотите за схеми, според които на определени пациенти са изписвани едни онколекарства, а са прилагани други. Не е ясно дали лекарите са задържани.

Общинската болница по онкология "Свети Мина" в Благоевград е обект на проверката от прокуратурата и ГДБОП. Болницата е затворена и не се допускат външни лица. Директорът на лечебното заведение д-р Георги Георгиев, както и цялото ръководство на болницата са вътре и вероятно дават показания, съобщи кореспондентът на БНР от Благоевград.

ГДБОП проверява също болница в Пловдив.

mediapool.bg