Кламер БГ - Новини: Спасиха мъж, изгубил се в труднодостъпна планинска местност

Спасиха мъж, изгубил се в труднодостъпна планинска местност

България

|
Ср, 22 Апр 2020г. 19:26ч.
Спасиха мъж, изгубил се в труднодостъпна планинска местност

За по-малко от денонощие полицаи, лесничеи, ловци и доброволци планинари откриха мъж, загубил се в труднодостъпна планинска местност. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Вчера в късния следобед полицаи от участъка в Брацигово и РУ-Пещера получили сигнал от 64-годишен жител на Брацигово. Мъжът съобщил, че заедно със свой познат – мъж на 53 г. от Габрово, тръгнали да търсят изгубен в гората кон. След като бродили известно време двамата се разделили в гората, намираща се в землището на село Жребичко.

Няколко часа по-късно мъжът от Брацигово се прибрал, но от неговия познат нямало и следа. Тогава той решил да сигнализира за случилото се в районното управление в Пещера. Полицаите претърсили района, но с наближаването на нощта шансовете да го намерят станали минимални, затова решили да продължат сутринта. Днес екип от 15 човека – полицаи от Брацигово и Пещера, горски работници, ловци и доброволци сформирали екип и предприели по-мащабно издирване.

Обхваната била територия с труднодостъпни скални урви, стръмни и много опасни склонове на близкия язовир "Кричим", гъста растителност, както и наличието на хищни диви животни. В следобедните часове в местността "Раздол" мъжете открили загубилия се мъж в добро общо състояние. Той е транспортиран в Пещера, където е прегледан от лекар.

mediapool.bg