Кламер БГ - Новини: След нелегалното парти с Милко Калайджиев в Пловдив, 30 души глобени на купон и в София

След нелегалното парти с Милко Калайджиев в Пловдив, 30 души глобени на купон и в София

България

|
Нед, 17 Ян 2021г. 13:50ч.
След нелегалното парти с Милко Калайджиев в Пловдив, 30 души глобени на купон и в София

30 души са изловени на купон в София късно вечерта в събота в ресторант на столичния хотел "Маринела". Заведението е работело след 22 часа, което е нарушение на заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за ограничаване на пандемията от Covid-19.

Проверява се дали всички посетители са гости на хотела или е факт и други нарушение - обслужване на външни посетители в ресторанта, което е тотално забранено.

Здравните власти позволяват ресторанти към хотелите да работят само до 22 часа и само за гости на съответния хотел. Задължително трябва да се осигури дистанция между посетителите и да се спазват противоепидемиологичните мерки.

Първоначално БНР съобщи за 60 посетители в ресторанта, но по-късно от официалното съобщение стана ясно, че става въпрос за 30. Изненадващата проверка е направена от екипи на СДВР и РЗИ София. Глобен е управителят на ресторанта, както и част от персонала му, които не са носили правилно маските си.

От столичната РЗИ призовават всички да спазват мерките. Глобите за физически лица са от 300 до 1000 лева. По-късно стана ясно, че общо 6 ресторанта са работили незаконно.

Нарушението в София се случва броени часове след разкрити две незаконни частни партита в ресторанти Пловдив, едното с фолк певеца Милко Калайджиев. Глобени са 80 души.

Единият купон е събрал 55 души в популярен рибен ресторант в жилищен комплекс "Тракия". Хората са празнували рожден ден. За поддържане на настроението е пристигнал да пее лично Милко Калайджиев, съобщават БНТ и dir.bg.

Певецът обаче заяви пред bTV, че е бил поканен като гост от собственика, който е имал рожден ден, а не е бил на участие.

След подаден сигнал за нерегламентирания купон, служители на полицията и жандармерията са блокирали всички изходи на заведението. Целта е била присъстващите да бъдат глобени. Собственикът на заведението има два съставени акта.

Полицията е разгонила и още един купон в град в нелегално работещ ресторант край Марица. Там са съставени 12 акта за неспазване на противоепидемичните мерки

Глобите за посетителите са от 300 до 1 000 лв, а за собствениците до 2 000 лв.

На Коледа бе установено незаконно парти в ресторант на луксозен спа хотел в Пловдив с участието на фолк певицата Глория.

От разпространените кадри се виждаше, че не се спазва дистанция, а ресторантът работеше след 22 часа. На 31 декември Глория съобщи в инстаграм, че е с Covid.

mediapool.bg