Кламер БГ - Новини: Слави Трифонов предложи работа на Петър Волгин в шоуто си

Слави Трифонов предложи работа на Петър Волгин в шоуто си

България

|
Четв, 24 Дек 2015г. 08:11ч.
Слави Трифонов предложи работа на Петър Волгин в шоуто си

Шоуменът Слави Трифонов предложи работа на водещия на сваленото от ефира на БНР предаване "Деконструкция" Петър Волгин.

Както е известно, директорът на държавното радио Радослав Янкулов взе решение за свалянето на проруското предаване след глоба от СЕМ.

Шефът на медийния регулатор Георги Лозанов пък коментира, че Волгин няма да бъде повече в ефира на БНР, защото не спазва журналистическите стандарти и не допуска плурализъм на мненията, което е особено недопустимо в обществена медия.

Тезата на самия водещ пък е, че "в България има достатъчно медии, които защитават дясната идеология. Е, хубаво, има едно предаване, един водещ, който защитава други ценности и това явно се оказва страхотен проблем".

По време на гостуване на Волгин в шоуто на Слави Трифонов той получи покана да започне да води рубрика в него. "Това е много добро предложение и аз ще помисля върху него", отговори на поканата журналистът.

"В България медиите почти никога не са коректив на управляващите, те са собственост на някакви хора и се движат според интересите им", каза преди това Волгин.

Според него “правителството” или “г-н Плевнелиев” е наредило на председателя на СЕМ доц. Георги Лозанов да свали предаването, "защото сме ги критикували". По време на гостуването му при Трифонов двамата не коментираха обвиненията, че Волгин прокарваше в предаването си прокремълска пропаганда.

mediapool.bg