Кламер БГ - Новини: Слави Трифонов за втори път учреди партия – "Има такъв народ"

Слави Трифонов за втори път учреди партия – "Има такъв народ"

България

|
Нед, 16 Фев 2020г. 17:58ч.
Слави Трифонов за втори път учреди партия – "Има такъв народ"

След провала с регистрацията на "Няма такава държава" шоуменът Слави Трифонов за втори път учреди партия, която обаче вече се казва "Има такъв народ". Учредителното събрание беше в неделя, 16 февруари. То отново беше закрито за медиите, а след края му от партията изпратиха съобщение, че на събранието са присъствали 808 делегати.

Слави Трифонов е председател на партията, а в управлението ѝ влизат сценаристите на доскорошното му шоу по бТВ, както и други хора от екипа му.

Сн. БГНЕС

Миналата година Трифонов извървя законовата процедура, за да създаде партия, съдът обаче отказа да я регистрира с мотива, че тя използва незаконно българското знаме в логото си. Това създава възможност гражданите да свържат партийния символ със знамето на републиката, което е незаконно.

Трифонов обаче не се отказа и след окончателния отказ обяви, че ще регистрира нова партия със "същите хора, със същите идеи, със същото съдържание и със същите намерения", но с ново име и лого.

Учредителната декларация на "Има такъв народ" преповтаря тази на "Няма такава държава" от миналата година. Една от целите на партията, залегнали в документа, е гражданите да избират пряко главния прокурор на републиката.

Сн. БГНЕС

През октомври 2019 година учредителното събрание на провалената "Няма такава държава" също се проведе при пълна секретност. Учредяването на новата партия мина по сходен начин. Беше и на същото място - в зала, в която преди 8 години беше учредено "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева, което по-късно прерасна в партия. През 2011 г., когато Кунева се кандидатира за президент, "Шоуто на Слави" открито я подкрепи и я нарече "нашият кандидат".

В Изпълнителния съвет вероятно отново са сценаристите - Тошко Йорданов (зам.-председател), Ивайло Вълчев (зам.-председател), Филип Станев, Александър Вълчев, Драгомир Петров и Виктория Василева, която е главен секретар.

В арбитражно-контролната комисия пък са Иво Атанасов, Андрей Михайлов, Александър Рашев, Румен Попов, Пламен Данаилов, Филип Попов, Пламен Николов.

Логото на партията е стилизиран восъчен печат с името на формацията.

mediapool.bg