Кламер БГ - Новини: Скандалът с имотите се приближава и към ниските нива в ГЕРБ

Скандалът с имотите се приближава и към ниските нива в ГЕРБ

България

|
Съб, 06 Апр 2019г. 18:30ч.
Скандалът с имотите се приближава и към ниските нива в ГЕРБ

След като засегна върхушката на управляващата партия и принуди Цветан Цветанов и Цецка Цачева да си подадат оставките, скандалът „Апартаментгейт” се приближава и към ниските нива на ГЕРБ. Приближени до депутата Делян Добрев активисти от Хасково са пазарували апартаменти в София на ниски цени, твърди „Биволъ”.

Хората от кръга на Добрев са същите, които преди две години той определи като „дрийм тийм” от назначения в хасковската община. Това бе разгарът на скандала „Кумгейт”, след който Добрев подаде оставка, но впоследствия я оттегли.

Кумът на Добрев Евгени Консулов, който е и бивш зам.-кмет на Хасково, си е купил апартаменти в столичния квартал „Манастирски ливади”. Сделките са сключени през 2016 г. Жилищата са в строяща се тогава сграда на ул. „Иван Сусанин”. Консулов и съпругата му са си купили два апартамента. Единият е с площ 73 кв. м. и струва 41 115 лв., което прави по 288 евро на квадратен метър. Другото жилище е 56 кв. м., купено на цена от по 315 евро, съобщава „Биволъ”.

Тези имоти впоследствие са продадени на фирмата „Иконус”, която е собственост на майката на Делян Добрев – Златка Добрева. Цената им 400 хил. лв. Сделката е сключена през юни 2018 г., когато сградата е завършена на груб строеж. Двете страни се договарят сумите да се плащат на вноски от по 40 хил. лв.

В същата сграда апартамент има и общинският съветник от Хасково Даниел Гаргов. Той е съпруг на братовчедката на Добрев Росица Гаргова, която работеше във финансовата дирекция на хасковската община. Това жилище е с площ 284 кв.м. Освен него Гаргов си е купил и втори апартамент от 42 кв. м. Заедно с тях са купени и три гаража. За тях са платени общо 201 900 лв. или средно 272 евро за квадратен метър.

mediapool.bg