Кламер БГ - Новини: Силна снежна буря се очаква в североизточната част на САЩ

Силна снежна буря се очаква в североизточната част на САЩ

Свят

|
Пон, 01 Фев 2021г. 11:27ч.
Силна снежна буря се очаква в североизточната част на САЩ

Очаква се силна снежна буря да покрие със сняг много градове на източното крайбрежие на САЩ, след като преминаa през столицата Вашингтон, предаде Франс прес.

Националната метеорологична служба издаде предупреждение за зимна буря в североизточната част на страната, от Вирджиния до Мейн.

На юг от Ню Йорк, в Ню Джърси и част от Кънектикът, снежната покривка може да достигне между 45 и 60 см, според метеоролозите. С приближаването на бурята губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи обяви извънредно положение, което позволява на властите да затварят пътища, да евакуират жилища и да изпращат необходимата техника за гарантиране на обществената сигурност. Освен това той нареди спирането на обществения транспорт в целия щат до понеделник.

"Заредете уредите си и ако бъдете засегнати от прекъсване на електроподаването, съобщете го незабавно" на властите, заяви той в обръщение към жителите в Туитър.

Бурята, която на места покри Калифорния със сняг с височина до 1,8 метра миналата седмица, се премести в Средния Запад, като засегна и Чикаго. Във Вашингтон снегът започна да вали през нощта на събота срещу неделя. Метеорологичната служба съобщи, че снежната покривка може да достигне 20 см в района на Вашингтон и Балтимор.

Очаква се бурята да продължи до вторник.

Според представител на Белия дом президентът Джо Байдън е свикал съветници, за да обсъдят "редица теми, включително приближаването на зимната буря".

mediapool.bg