Кламер БГ - Новини: Сидеров обмислял да заобиколи забраната на БНТ с платено участие

Сидеров обмислял да заобиколи забраната на БНТ с платено участие

България

|
Ср, 23 Окт 2019г. 16:47ч.
Сидеров обмислял да заобиколи забраната на БНТ с платено участие

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е обмислял да заобиколи забраната за негови участия в БНТ като си плати. Той стана персона нон грата в обществената телевизия след скандалното му поведение в "Референдум" в началото на месеца.

Първоначално от анонса за гостите в предаването "Още от деня" в сряда се разбира, че Сидеров ще участва в него, а темата е "Местните избори и идеите за промяна ". След това обаче името му беше сменено с това на пиара на "Атака" Анелия Дулева.

Пред Mediapool Дулева обясни, че е настъпила промяна в плановете и затова не Сидеров, а тя ще гостува в предаването. "Аз съм кандидат за общински съветник в София", каза Дулева.

Преди това генералният директор на БНТ Емил Кошлуков заяви, че участието на Сидеров е платена форма.

"Това не означава, че забраната за участие е паднала. "Атака" са купили платена форма. Това е търговска сделка, не мога да я спра", каза той и уточни, че при платени участия телевизията не може да има претенции кой да е гостът.

Партията си е платила за 3 участия тази седмица. Първото вече е минало и "Атака" е била представлявана от Кристиян Димитров, който също е кандидат за общински съветник в София. Второто платено участие е на 23 октомври, сряда. Последното ще е в сутрешния блок на телевизията и е заложено за петък.

"Още не сме решили кой ще е гостът в сутрешния блок", казаха от "Атака". Така остава възможност Сидеров все пак да се появи в ефира на БНТ в последния ден на предизборната кампания.

На 2 октомври Кошлуков обяви, че е разпоредил Сидеров повече да не бъде канен поне до края на кампанията. Няколко дни по-късно атакистът не бе допуснат до участие в предизборен дебат в телевизията. Причината за решението беше поредното изстъпление на Сидеров. Той превърна предизборен дебат в "Референдум" в долнопробен сеир, стигна се до пристигане на жандармерия в студиото и прекъсване на предаването.

Решението на БНТ да не го пусна повече в ефир даде основание на Сидеров да я съди. Причината – по закон БНТ и БНР трябва да предоставят време за предизборна агитация на партиите и за целта се подписват споразумения между партиите и обществената телевизия, каквото има и с "Атака". Сидеров първо реши да направи поредния цирк, опитвайки се да нахлуе в сградата на телевизията, а след това промени тактиката – зае се да накара медията да го допусне в ефир, жалейки се за неспазване на закона. След това явно е обмислял да използва платените форми, за да се появи в ефир, но засега е размислил.

mediapool.bg