Кламер БГ - Новини: Седемдесет и пет са вече жертвите на тайфуна Хагибис в Япония

Седемдесет и пет са вече жертвите на тайфуна Хагибис в Япония

Свят

|
Ср, 16 Окт 2019г. 12:12ч.
Седемдесет и пет са вече жертвите на тайфуна Хагибис в Япония

Седемдесет и пет са вече жертвите, причинени в Япония от тайфуна Хагибис, който връхлетя архипелага в събота. Това сочат нови данни на местните власти, цитирани от телевизия Ен Ейч Кей.

Единайсет души остават в неизвестност, а над 220 са ранени.

Заради наводнения в Корияма от четири дни не работят местните заводи на компаниите "Хитачи" и "Панасоник", както и други предприятия. Наводнени са и гаражи с десетки автобуси от обществения транспорт, поради което е преустановено движението по около 70 маршрута в града и околностите.

Около 110 000 души участват в спасителни операции и възстановяват инфраструктурата в пострадалите райони, съобщи генералният секретар на правителството Йошихиде Суга. В тези действия са се включили военни, пожарникари и полицейски служители.

Все още остават без ток близо 13 000 апартаменти и частни къщи в района на Токио. В 130 000 жилища из цялата страна няма вода. Големи щети са нанесени на селскостопанските земи.

В пострадалите зони не работят над 230 училища, затворени са десетки супермаркети, извън строя са повече от 120 банкомата. Придошлите води са причинили разрушения почти на 80 места. Засега не е възстановен трафикът по редица жп линии, включително високоскоростни магистрали. Затворени са и много пътища.

mediapool.bg