Кламер БГ - Новини: МВР издирва 21-годишен заради изнасилване и убийство на дете

МВР издирва 21-годишен заради изнасилване и убийство на дете

България

|
Пет, 16 Авг 2019г. 14:03ч.
МВР издирва 21-годишен заради изнасилване и убийство на дете

Младеж от сливенското село Сотиря се издирва заради подозрение, че е изнасилил и убил седемгодишно момиченце. В търсенето на 21-годишния Мартин Стоянов Трифонов е включен целият състав на местната полиция, жандармеристи, гранични полицаи, планински спасители и служители на горското стопанство. Издирването се подпомага от хеликоптер.

Към момента младият мъж не е открит, съобщи в Сливен главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Предполага се, че той е избягал в планината. Според Иванов беглецът е тръгнал без никаква подготовка за планински преходи, не е въоръжен, няма и пари в себе си.

Трифонов е заподозрян в изнасилването и убийството на седемгодишното дете, извършено в четвъртък следобед. Момиченцето е открито в тежко състояние в дере в селото с множество наранявания и е откарано в болница, но е починало. Според първоначална информация Трифонов е срещнал детето в местен магазин. Засега няма данни какво е предизвикало агресията му.

По данни на полицията заподозряният има криминални регистрации, излежавал е и присъди. Според главния секретар на МВР в миналото Трифонов е блудствал с дете, негова близка. Регистриран е и за кражби.

Той е имал конфликти със съседите си. Трифонов е живял във вилната зона на селото, където къща е имало и семейството на пострадалото дете. За момиченцето са се грижили баба му и дядо му. Миналата година Трифонов е бил нападнат от кучетата на свой съсед. Мъжът се опитал да укроти животните, но те го нападнали и разкъсали. Впоследствие собственикът на кучетата умира. Тогава Трифонов е заснет в репортаж на Нова телевизия. Оттогава е и едната му снимка, разпространена от МВР в четвъртък. На нея той е с брада и шапка. На втората разпространена снимка той е късо подстриган и обръснат. Според Иванов и двете снимки не са актуални, в момента издирваният бил с къдрава коса и набола брада.

Според полицията Трифонов не е въоръжен. За беглеца се знае, че се страхува от кучета, обясни главният секретар на МВР. Той е бил забелязан в района, облечен с камуфлажно яке, носел е раница на гърба. Според Иванов издирваният е безработен и асоциален.

"Претърсва се огромен периметър, включително и с полицейски кучета, теренът е тежък, но няма да спрем, докато не го задържим", заяви Иванов.

Убитото дете е от нормално семейство, коментира пред БГНЕС кметът на селото Димчо Георгиев.

"Тук беше на детска градина момиченцето, нормално се грижеха за него, беше добре облечено, чисто. Няма признаци, че не са се грижили за детето или да се спекулира. Голяма трагедия. За всички в селото е шок", заяви той.

mediapool.bg