Кламер БГ - Новини: Северна Корея планира репресии срещу длъжностни лица

Северна Корея планира репресии срещу длъжностни лица

Свят

|
Пон, 13 Юни 2022г. 13:24ч.
Северна Корея планира репресии срещу длъжностни лица

Ким Чен-ун, сн. БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и най-близките хора от обкръжението му обмислят репресии срещу длъжностни лица, които злоупотребяват с властта си и извършват "нездрави и нереволюционни действия", съобщиха севернокорейски медии, цитирани от Асошиейтед прес.

Тази информация бе разпространена на фона на опитите на Ким да гарантира по-голямо вътрешно единство в Северна Корея и по този начин да преодолее епидемията от Covid-19 и икономическите трудности, с които се сблъсква КНДР.

От съобщенията в севернокорейските медии не става ясно какви са "нездравите и нереволюционни" действия, обсъдени на заседанието на управляващата Корейска трудова партия вчера. Евентуални репресии срещу длъжностни лица, уличени в подобни деяния, може да са опит за затвърждаване на контрола на Ким над народа му и за сплотяване на хората около севернокорейското ръководство в условията на вътрешни трудности, смятат някои наблюдатели.

Ким и висшите партийни лидери обсъдиха "воденето на по-интензивна борба срещу неразумни и нереволюционни действия, включително злоупотреба с власт и бюрократизъм, разкрити сред някои партийни служители", съобщи севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Лидерът нареди да бъде укрепен авторитетът на партийната одитна комисия и на други местни системи за контрол на дисциплината, за да се насърчи "монолитното ръководство" на партията и "широката политическа дейност на партията чрез силна система за дисциплина", информира KЦТА.

mediapool.bg