Кламер БГ - Новини: Четири станаха жертвите от газовата експлозия в парижка пекарна

Четири станаха жертвите от газовата експлозия в парижка пекарна

Свят

|
Нед, 13 Ян 2019г. 17:30ч.
Четири станаха жертвите от газовата експлозия в парижка пекарна

Тялото на четвърта жертва бе извадено от сградата в Париж, която преди ден бе разтърсена от предполагаема газова експлозия. Засега официални източници не потвърждават дали това е тялото на жената, която се водеше за изчезнала в експлозията в пекарната и за която имаше съмнения, че е затрупана някъде в сградата. Сайтът на телевизия Бе Еф Ем Те Ве обаче съобщава в неделя, че тялото е именно на изчезналата млада жена. Тя е живеела в жилище, намиращо се точно над мястото на експлозията. В издирването й участваха над 30 пожарникари.

Същевременно в неделя започна набирането на дарения за семействата на двамата загинали във взрива пожарникари - Натанаел Жослен и Симон Картанас. Онлайн инициативата вече събра 73 000 евро.

Четвъртата жертва на експлозията е испанска туристка. Сериозно ранените са девет, а 45 души са леко пострадали от взрива в центъра на френската столица.

Противопожарната служба е била извикана на адреса след сигнал за изтичане на газ, а след като пожарникарите пристигнали, е избухнал взрив.

Около 150 човека са евакуирани в места за временно настаняване поради опасност за околните сгради.

mediapool.bg