Кламер БГ - Новини: Фейсбук засилва сигурността в Месинджър

Фейсбук засилва сигурността в Месинджър

Свят

|
Четв, 21 Май 2020г. 18:32ч.
Фейсбук засилва сигурността в Месинджър

Фейсбук (Facebook) съобщи, че приложението му за съобщения Месинджър (Messenger) вече може дискретно да проследява измамници, използвайки комуникационната система на смартфоните, която е на заден план, предаде Франс прес.

В чата ще се появяват съобщения за сигурност, ако задкулисната дейност бъде сметната за подозрителна от технологията на изкуствения интелект.

Тази нова функционалност ще подпомогне милиони хора потенциално да избягват опасно общуване и измами, без да поставят в опасност личния си живот, заяви Джей Съливан, един от отговорниците за сигурността на продуктите на Фейсбук.

Тя вече беше пусната през март на телефоните с операционна система Андроид (Android) на Гугъл (Google), а тази седмица ще бъде пусната и на АйФоните на Епъл (Apple).

Хората много често си общуват в интернет с някого, мислейки си, че го познават, а всъщност става дума за измамник, обясни Съливан. Трудно е да се индентифицират тези фалшиви акаунти, а последствията могат да струват скъпо, добави той.

Изкуственият интелект открива съмнително поведение като повсеместно изпращане на съобщения, насочени към определени региони или демографски общности.

Тази технология не се нуждае от проверка на съдържанието на съобщенията, уверява Фейсбук. Компанията възнамерява да премине към цялостно криптиране - наричано "от начало до край" - в Месинджър, както е в другата система за съобщения УотсАп (WhatsApp).

Месинджър вече използва софтуер, който може да се справя със спамове и да възпрепятства опитите на възрастни да се свързват с непълнолетни, които изглежда не познават.

mediapool.bg