Кламер БГ - Новини: Тръмп прекъсна телевизионно интервю заради водещата

Тръмп прекъсна телевизионно интервю заради водещата

Свят

|
Ср, 21 Окт 2020г. 11:09ч.
Тръмп прекъсна телевизионно интервю заради водещата

Президентът на САЩ прекъсна запис на интервю за програмата "60 минути" на телевизия Си Би ЕС и заплаши да го разпространи преди програмираното му излъчване в неделя, за да покаже "пристрастността" на водещата, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Телевизията потвърди в Туитър, че президентът е прекъснал интервюто с водещата Лесли Стол, но не посочи повече подробности.

Според телевизия Си Ен Ен, която цитира двама източници, запознати с инцидента, Тръмп разговарял със Стол 45 минути, след което неочаквано прекъснал интервюто. Той е заявил, че според него телевизията вече има достатъчно материал. Президентът не се върнал за втората част от записа, където трябвало да се появи заедно с вицепрезидента Майк Пенс.

"Имам удоволствието да ви информирам, че в интерес на точността... смятам да постна моето интервю с Лесли Стол за предаването "60 минути" преди излъчването му в ефир", написа президентът в Туитър. "Това ще бъде направено, за да може всеки да види какво представлява едно фалшиво и пристрастно интервю", казва той.

Тръмп публикува в Туитър и кратко видео с кадри, на които водещата в присъствие с други хора разговарят с него. Той посочи, че видеото било заснето след записа на интервюто в Белия дом и отбеляза, че водещата не носи предпазна маска.

Нужен е втори мой мандат за възстановяване от пандемията и икономическите й последици, заяви вчера Тръмп на предизборна проява в ключовия щат Пенсилвания, предаде Ройтерс.

На митинг на летище в Ери, Северозападна Пенсилвания, той заяви, че Пенсилвания може да му донесе победа на 3 ноември и каза, че опонентът му, демократът Джо Байдън, ще унищожи работните места в енергийния сектор и производството.

"Това е избор между супер възстановяването на Тръмп, което тече и в момента, и депресията на Байдън", заяви американският лидер пред приветстващите го поддръжници. "Ако искате отворени училища, отворена икономика и сигурна, здрава и процъфтяваща страна, гласувайте за мен", призова президентът Тръмп.

mediapool.bg