Кламер БГ - Новини: Тръмп обвини демократите в "най-голямата злоупотреба с власт в историята на САЩ"

Тръмп обвини демократите в "най-голямата злоупотреба с власт в историята на САЩ"

Свят

|
Вт, 05 Март 2019г. 18:25ч.
Тръмп обвини демократите в "най-голямата злоупотреба с власт в историята на САЩ"

Американският президент Доналд Тръмп обвини днес демократите в "най-голямата злоупотреба с власт в историята на страната" на САЩ, след като те започнаха няколко парламентарни разследвания срещу него.

"Демократите възпрепятстват правосъдието и няма да постигнат нищо. Голямо ровене в отчаяно търсене на престъпление, докато истинското престъпление е това, което правят демократите и което направиха!", написа Тръмп в Туитър, добавяйки с главни букви "ТОРМОЗ НА ПРЕЗИДЕНТА!" в друг пост.

Укрепнали при новото си мнозинство в Камарата на представителите, демократите преминаха в настъпление срещу Доналд Тръмп, като започнаха и активизираха няколко парламентарни разследвания с експлозивен потенциал - от подозрения за сговор с Русия до обвинения за купуване на мълчанието на бивши любовници.

Те поискаха от Белия дом и държавния секретар Майк Помпейо да огласят подробности от разговорите между американския президент и руския му колега Владимир Путин.

Освен това демократите изискаха от 81 физически лица и организации, включително от синовете на президента Тръмп Ерик и Доналд-младши, както и от зет му Джаред Къшнър, документи във връзка със започнало вчера мащабно ново разследване. С тези документи демократите искат да разследват подозрения за " възпрепятстване на правосъдието, корупция и други злоупотреби с власт от страна на президента Тръмп, негови съдружници и членове на правителството му", уточни Правната комисия в Камарата на представителите.

Тръмп разкритикува новото разследване и наред с това заяви, че сътрудничи на всички разследвания, които вече са в ход.

"Демократите тормозят президента, за да отвлекат вниманието от радикалната си програма", подкрепи го говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

mediapool.bg