Кламер БГ - Новини: Тръмп каза, че Байдън ще донесе хаос и социализъм в Америка

Тръмп каза, че Байдън ще донесе хаос и социализъм в Америка

Свят

|
Пет, 28 Авг 2020г. 15:35ч.
Тръмп каза, че Байдън ще донесе хаос и социализъм в Америка

Президентът Доналд Тръмп каза, че съперникът му за поста Джо Байдън ще донесе хаос в градовете на САЩ и социализъм из цялата страна. В речта си, с която прие номинацията на републиканците за кандидат-президент, Тръмп обеща, че ако бъде преизбран, Америка ще се радва на "рекордно благоденствие", "отново ще възстанови най-великата икономиката в историята" и ще създаде "нов дух на единство".

Много наблюдатели определиха Националната конференция на Републиканската партия като конференция на Тръмп, тъй като на нея се изказаха четирите деца на президента, съпругата му Мелания Тръмп, а също така съпругата на единия му син и приятелката на другия.

В речта си Тръмп заложи на критики към своя опонент Джо Байдън, наричайки го троянски кон на социализма.

Тръмп очерта оптимистична картина на бъдещето на Америка, включително обеща победа над коронавирусната епидемия, предаде Асошиейтед прес. Той подчерта обаче, че тези светли хоризонти са възможни само ако той победи на изборите съперника си, кандидата на демократите Джо Байдън.

Тръмп произнесе речта си от Южната морава на Белия дом, независимо от критиките, че използва резиденция на изпълнителната власт за лични политически цели. Байдън, който е дългогодишен политик, известен с умерените си възгледи, бе обрисуван от Тръмп като крайноляв екстремист, при чието управление в страната ще властва беззаконието.

Американската мечта

Тръмп обяви, че предстоящите на 3 ноември избори са най-важните в историята на САЩ.

"Тази вечер заставам пред вас, горд с изключителния напредък, който постигнахме заедно през последните невероятни години, изпълнен с увереност в светлото бъдеще, което ще изградим за Америка през следващите четири години", заяви Тръмп.

По думите му евентуална победа на Байдън само ще влоши кризите, пред които е изправена страната, предаде Ройтерс. "Никога досега избирателите не са били изправени пред по-ясен избор между две партии, две визии, две философии или две програми за действие", каза той. Тези избори ще решат дали ще спасим американската мечка или ще позволим един социалистически дневен ред да разруши скъпата ни демокрация, заяви Тръмп.

Въпреки пандемията от коронавируса, на събитието присъстваха над 1000 души, които видимо не спазваха дистанция, не носеха маски и ентусиазирано скандираха "Още четири години!" и "САЩ".

"Прекарахме последните четири години, оправяйки щетите, които Джо Байдън нанесе през последните 47 години", заяви Тръмп, имайки предвид кариерата на Байдън като сенатор и вицепрезидент. Байдън не е спасителят на американската душа, той е разрушител на американски работни места и ако получи възможност, ще бъде разрушителят на величието на Америка, каза Тръмп.

Ако Байдън победи, ще прехвърли работни места в Китай

Байдън ще прехвърли американски работни места в Китай. Неговият дневен ред е "Произведено в Китай, а моят е "Произведено в САЩ", заяви президентът. И обеща, че ако бъде преизбран през ноември, неговата администрация ще въведе такси за компаниите, които напускат САЩ и създават работни места в други страни, предаде Ройтерс.

Ще трябва да сме сигурни, че нашите предприятия и нашите работни места остават в страната ни, каза той.

Тръмп се представи като последната преграда, предпазваща американския начин на живот, който е под обсада от радикални сили, и заяви, че дневният ред на демократите е "най-екстремисткият набор от предложения", предлагани някога от кандидат, номиниран за президент от голяма партия.

"Никой няма да бъде в безопасност в една Америка на Байдън", добави милиардерът републиканец, изтъквайки "слабостта" на противника си и представяйки го като марионетка на "радикалната левица", отбелязва Франс прес.

"Той прекара цялата си кариера от грешната страна на историята", заяви Тръмп, визирайки бившия вицепрезидент на Барак Обама, избран за първи път в Сената преди близо половин век.

В словото си Тръмп обеща да не вкарва САЩ в безсмислени и скъпоструващи войни". "За разлика от предишните администрации аз ще предпазя Америка от нови войни и нашите войски ще се завърнат у дома", добави той.

Тръмп прие номинацията, нападайки Байдън с подвеждащи твърдения, пише "Ню Йорк таймс".

Изданието отбелязва, че републиканците са представили предстоящите избори като кръстоносен поход срещу съпроводените от насилие безредици в американските градове и че в речта си Тръмп е представил неверен разказ за постиженията си в борбата с коронавируса. Това според вестника е част от по-голям опит на президента на САЩ да омаловажи допуснатите през управлението си грешки и да представи в неблагоприятна светлина своя опонент Джо Байдън.

Вестникът коментира, че в речта си Тръмп бързо се е отклонил от оптимистичната визия, която стратезите на републиканците са планирали да излъчва цяла седмица конгресът.

"Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че Тръмп е представил вота през ноември като избор между екстремистка политика и "праведното сърце на американския народ".

Вестникът допълва, че Тръмп е обещал да използва евентуалния си втори мандат, за да поправи общественото здравеопазване, да съживи икономиката и да възстанови реда и законността в "управляваните от демократите градове".

"Уолстрийт джърнъл" коментира, че в словото си американският президент два пъти е нарекъл Covid-19 "китайския вирус".

mediapool.bg