Кламер БГ - Новини: Тръмп бе обвинен в сексуално посегателство от бивша манекенка

Тръмп бе обвинен в сексуално посегателство от бивша манекенка

Свят

|
Четв, 17 Септ 2020г. 17:18ч.
Тръмп бе обвинен в сексуално посегателство от бивша манекенка

Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе обвинен от бивша манекенка в сексуално посегателство, извършено по време на откритото първенство на САЩ по тенис през 1997 г., предаде Франс прес.

Ейми Дорис разказа пред британския в. "Гардиън" как милиардерът я целунал и докоснал без съгласието й. Адвокатите на президента отрекоха категорично твърдението, направено няколко седмици преди президентските избори в САЩ.

Според Ейми Дорис, Тръмп, който по онова време беше в бизнеса с недвижими имоти и беше светска личност в Ню Йорк, я спрял на 5 септември 1997 г. пред тоалетните на ВИП ложата си на кортовете на американското открито първенство по тенис.

"Напъха езика си в устата ми, когато аз го отблъсквах. Тогава прегръдката му се затегна и той започна да ме опипва, да докосва гърдите ми, задните ми части, гърба ми, всичко", разказа Дорис пред британското издание. Тя допълни, че е молила Тръмп да спре, но той не обърнал внимание на молбата й.

"Бях като затворничка в прегръдката му и не можех да се измъкна", сподели Дорис, която по онова време била на 24 години. Тя добави, че от случилото й се догадило и се почувствала унизена.

Тръмп бе обвинен в сексуална агресия или тормоз от десетина жени, сред които и журналистката Елизабет Джийн Каръл, която твърди, че той я е изнасилил през 90-те години на миналия век.

Тръмп отхвърля всички тези обвинения. В случая с Елизабет Джийн Каръл той каза, че тя не е неговия тип жена.

mediapool.bg