Кламер БГ - Новини: Тръмп: Спокойно, коронавирусът ще отмине

Тръмп: Спокойно, коронавирусът ще отмине

Свят

|
Ср, 11 Март 2020г. 14:00ч.
Тръмп: Спокойно, коронавирусът ще отмине

Епидемията от коронавируса ще отмине, каза президентът на САЩ Доналд Тръмп и призова американците да запазят спокойствие. Той каза това на фона на силното увеличаване в случаите на заразяване и натиска върху Белия дом да засили мерките си срещу здравния и икономическия аспект на кризата, предаде Ройтерс.

"Това ще отмине. Просто запазете спокойствие. Ще отмине", каза Тръмп след среща в Капитолия с конгресмени от Републиканската партия.

"Искаме да предпазим сектора на морските превози в нашата икономика, нашия круизен сектор, круизните кораби. Искаме да предпазим и нашия авиационен сектор", добави той.

По-рано Тръмп заяви, че не е изследван за коронавирус, че не показва никакви симптоми на заболяването и че е бил прегледан от лекаря на Белия дом, предаде Ройтерс.

"Чувствам се прекрасно. Чувствам се много добре", каза Тръмп пред репортери в Капитолия след среща с републиканците от Сената на САЩ, посветена на мерките срещу коронавируса.

В понеделник говорителката на Белия дом Стефани Гришам заяви, че Тръмп не е изследван, защото няма никакви симптоми и не е имал "продължителен близък контакт" с пациенти с потвърден коронавирус.

Броят на заразените с коронавирус в САЩ достигна 975, от които 31 души са починали. Това съобщи телевизия Си Ен Ен, позовавайки се на данни на Центъра за контрол и превенция на болестите. По-рано бе съобщено за 712 заразени и 27 починали.

mediapool.bg