Кламер БГ - Новини: След Сорос обект на заплахи станаха семейство Клинтън, Обама и Си Ен Ен

След Сорос обект на заплахи станаха семейство Клинтън, Обама и Си Ен Ен

Свят

|
Ср, 24 Окт 2018г. 19:07ч.
След Сорос обект на заплахи станаха семейство Клинтън, Обама и Си Ен Ен

След като преди два дни бе открито взривно устройство в жилището на Джордж Сорос, обект на подобни атаки станаха политици от Демократическата партия и централата на телевизия С Ен Ен във Вашингтон.

Взривно устройство беше открито в дома на Бил и Хилари Клинтън в предградие на Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес, като цитира представител на властите.

Следователите смятат, че има връзка между двата случая на открити експлозиви - в дома на семейство Клинтън и в понеделник в жилището на либерала милиардер Джордж Сорос.

Бомбата е била открита рано сутринта днес в жилището на семейство Клинтън в град Чапакуа. Полицията в Чапакуа потвърди, че съдейства на ФБР, Сикрет сървис и властите на Уестчестър каунти при разследването на подозрителен пакет.

По данни на Ройтерс устройството е било открито от служител, следящ пощата на семейство Клинтън. То е било подобно на откритото в дома на Сорос в понеделник, съобщава в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на служител на органите на реда. При доставката на пратката с бомбата 88-годишният Сорос не е бил в жилището си в Уестчестър каунти.

"Сикрет сървис" - агенцията, която охранява ВИП политици в САЩ - обяви, че е засякла пакети с "предполагаеми взривни устройства", адресирани до Барак Обама и Хилари Клинтън, съобщава Ройтерс. Служители са прехванали пакетите, преди те да стигнат до бившия президент от Демократическата партия или до бившия държавен секретар.

По това време Хилари Клинтън не е била в семейната резиденция в нюйоркско предградие, а на предизборна агитация за Демократическата партия във Флорида. Запознат източник, пожелал анонимност, е казал, че съпругът й Бил Клинтън е бил в дома им в Чапакуа, щата Ню Йорк. Пакетът, адресиран до Барак Обама е получен във Вашингтон.

Точно след като федералните власти съобщиха за подозрителните пакети, предназначени за бившия държавен секретар Хилари Клинтън и бившия президент Барак Обама, дойде информацията, че централата на Си Ен Ен в Ню Йорк, в сградата Тайм Уорнър в центъра на Манхатън, е била евакуирана след съобщение за подозрителен пакет.

Полицията потвърди, че е била извикана в централата на телевизията след получена информация за подозрителен пакет.

Зрителите на Си Ен Ен станаха свидетели на прекъсването на пряко предаване вследствие на алармения сигнал. След това медията продължи да излъчва от централата си във Вашингтон.

Подозрителният пакет беше открит малко преди 14 ч. по Гринуич, съобщава Ройтерс. Засега нюйоркската полиция не може да каже дали той е подобен на изпратените до Обама и Клинтън.

Белият дом осъди опитите за бомбени нападения срещу бившия президент Барак Обама, бившия президент Бил Клинтън и съпругата му Хилари Клинтън, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

В изявление говорителката на президента Сара Сандърс заяви, че "тези терористични актове са отвратителни" и всички отговорни за тях ще понесат пълната строгост на закона. "Сикрет сървис" и другите правоохранителни агенции разследват и ще предприемат "всички необходими действия в защита на всеки заплашен от тези страхливци", се казва в изявлението.

Президентът Доналд Тръмп е уведомен за събитията и правителството ги възприема "много сериозно", предаде телевизия Ем Ес Ен Би Си, като се позова на високопоставен източник от Белия дом. До Белия дом не е бил пращан пакет с подозрително съдържание, каза информиран източник.

mediapool.bg