Кламер БГ - Новини: Руски медии свалиха пародийно видео за Путин и Собянин след обаждане от Кремъл

Руски медии свалиха пародийно видео за Путин и Собянин след обаждане от Кремъл

Свят

|
Пет, 29 Май 2020г. 18:59ч.
Руски медии свалиха пародийно видео за Путин и Собянин след обаждане от Кремъл

Няколко руски онлайн медии свалиха в петък публикуваните по-рано новини с хумористично видео на сатирика Максим Галкин, който пародира президента Владимир Путин по време на съвещание с московския кмет Сергей Собянин, посветено на разходките по график в Москва. Видеото е сваляено след позвъняване от чиновници, казва пред руския сайт The Bell източник на едно от изданията.

Галкин е качил 5-минутната пародия на 28 май в своя Инстаграм със заглавие "Щастливото време на строгия режим за разходки". Видеото бе публикувано в петък сутринта в много медии, но през деня то изчезва от сайтовете им.

Сред свалилите го издания са тези, излизащи от Рамблер Груп- Лента.ру (новината все още се вижда през мобилно устройство през версията за Google Amp) и Газета.ру (линк към нейната публикация е останал в агрегатора на новини Smi2) и самият Рамблер, а също "Московски комсомолец", агенция Регнум и сайта на телевизия "360 Подмосковие".

Източник от едно от изданията е казал за The Bell, че новината е сваляна след телефонно обаждане от чиновници, като в зависимост от изданието позвъняванията са ставали и от кметството, и от администрацията на президента.

За по - малко от денонощие видеото на Галкин е събрало над 2.7 млн. гледания само в Инстаграм. Във видеото Галкин пародира съвещание с Путин, на което Собянин съобщава правилата за разходките в Москва по график. "Собянин" предлага гражданите да се "движат строго според положения орнамент на уличните плочки, които са из целия град".

"Путин" нарежда глобата за нарушение да не превишава размера на помощта от държавата. Двамата решават разработените правила да се наричат "График, за да се подиша свободно през ден", защото "така звучи по-демократично".

mediapool.bg