Кламер БГ - Новини: Руски бандит беше поставен в изолатор след разпространение на скандални снимки

Руски бандит беше поставен в изолатор след разпространение на скандални снимки

Свят

|
Четв, 08 Ноем 2018г. 17:03ч.
Руски бандит беше поставен в изолатор след разпространение на скандални снимки

Руски бандит, излежаващ 20-годишна присъда, беше поставен в изолатор, след като бяха разпространени снимки, показващи, че той е получавал привилегировано отношение, предаде ДПА, като се позова на руски медии.

На снимките се вижда как Вячеслав Цеповяз - член на бандата Цапок, тероризирала селски район в Южна Русия, се радва на нетипична за затворник храна, включваща раци, шиш кебап и хайвер.

Снимките показват Цеповяз в стая с голям телевизор и пред барбекю на открито. ТАСС цитира Федералната служба за изпълнение на наказанията, според която те са направени през 2015 г., две години след осъждането на престъпника.

"Потвърждаваме, че осъденият Цеповяз е поставен в наказателен изолатор заради нарушаване на ежедневния режим", заяви службата.

Прокуратурата е предприела правни действия срещу затворнически служители, заподозрени в предоставяне на привилегиите.

Бандата Цапок действаше в района Кушчовская от края на 1990-те години до 2010 г., когато масовото убийство на богат фермер и още 11 души потресе Русия и доведе до арестуването на водача на престъпната група и други високопоставени членове, включително Цеповяз.

mediapool.bg