Кламер БГ - Новини: Пхенян: Снимка на Ким на кон предвещава важно политическо съобщение

Пхенян: Снимка на Ким на кон предвещава важно политическо съобщение

Свят

|
Ср, 04 Дек 2019г. 13:55ч.
Пхенян: Снимка на Ким на кон предвещава важно политическо съобщение

Севернокорейски медии разпространиха снимки на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, който язди бял кон в снега на планина, смятана от севернокорейците за свещено място, предадоха световните агенции. На кадрите освен Ким се виждат и група ездачи, сред които и съпругата на севернокорейския лидер И Сол-Джу.

Специалисти по севернокорейските въпроси твърдят, че понякога след визитите на Ким на планината Пекту, севернокорейският лидер прави важни политически съобщения или кардинални политически промени.

Разпространението на кадрите става в момент, в който преговорите със САЩ по севернокорейската ядрена програма са в задънена улица. Пхенян даде на Вашингтон срок до края на годината, за да направи отстъпки в разговорите.

Ким посещава планината Пекту обикновено по два пъти на година. През ноември 2013 г., след посещение там той направи чистка сред приближените си, която засегна и негов влиятелен чичо. През декември 2017 г. Ким се качи отново на планината Пекту и след това бе обявена историческата му среща на върха с Доналд Тръмп, състояла се през юни 2018 г. в Сингапур.

mediapool.bg